Vacature Directeur Basisonderwijs Rodenburg


De vzw Scola is een katholiek schoolbestuur met maatschappelijke zetel te Bissegem (Driekerkenstraat 4, 8501 Bissegem). De vzw Scola is verantwoordelijk voor 9 scholen in de regio van Zuid-Kortrijk, waaronder 2 scholen voor buitengewoon onderwijs. Deze scholen maken deel uit van 2 scholengemeenschappen in de regio.
Het bestuur zoekt een directeur (m/v) basisonderwijs voor de vestiging de Vrije Basisschool Rodenburg, Rodenburgplein 31 8510 Kortrijk.
Het betreft een voltijdse betrekking met vooruitzicht op vaste benoeming op termijn. De datum van indiensttreding kan vanaf 1 juli 2024 en ten laatste op 16 augustus 2024.
De Vrije Basisschool Rodenburg ontvangt dagelijks ongeveer 185 leerlingen uit de omgeving. Samen met ongeveer 17 leraren en ondersteunende medewerkers staat de directeur in voor kwaliteitsvol onderwijs.

(meer…)

Nieuwe overkapping voor onze school in Rollegem, Sint-Theresiaschool

In een tijdperk waarin onderwijs steeds evolueert, heeft onze school besloten een mooie stap te zetten richting innovatie door de installatie van een nieuwe overkapping op ons schoolterrein. Met een oppervlakte van bijna 100 vierkante meter zal deze overkapping niet alleen dienen als beschutting tegen de natuurelementen, maar is het ook een strategische zet om nog meer aan outdoor learning te kunnen doen.

Ons doel is om de kloof tussen klaslokaal en natuur te overbruggen, waardoor kinderen de kans krijgen om in een buitenomgeving te leren en te spelen, nu ook als het regent. De overkapping, met afmetingen van 16 meter bij 6 meter, zal fungeren als een multifunctionele ruimte waar leerlingen niet alleen educatieve activiteiten kunnen doen, maar ook bij regenweer hun speeltijden buiten kunnen doorbrengen.

(meer…)