In een tijdperk waarin onderwijs steeds evolueert, heeft onze school besloten een mooie stap te zetten richting innovatie door de installatie van een nieuwe overkapping op ons schoolterrein. Met een oppervlakte van bijna 100 vierkante meter zal deze overkapping niet alleen dienen als beschutting tegen de natuurelementen, maar is het ook een strategische zet om nog meer aan outdoor learning te kunnen doen.

Ons doel is om de kloof tussen klaslokaal en natuur te overbruggen, waardoor kinderen de kans krijgen om in een buitenomgeving te leren en te spelen, nu ook als het regent. De overkapping, met afmetingen van 16 meter bij 6 meter, zal fungeren als een multifunctionele ruimte waar leerlingen niet alleen educatieve activiteiten kunnen doen, maar ook bij regenweer hun speeltijden buiten kunnen doorbrengen.

Een van de voornaamste doelen van de nieuwe overkapping is het maximaliseren van de buitenervaring voor de leerlingen. Onze school streeft ernaar om kinderen tijdens de middagpauze zoveel mogelijk buiten te laten spelen en voor de boterhameters wordt zelfs de mogelijkheid gecreëerd om hun lunch in de open lucht te nuttigen.

Deze verandering zal niet alleen bijdragen aan de fysieke gezondheid van de leerlingen, maar ook aan een verminderde geluidsdruk in de eetzaal. Met minder kinderen die binnen lunchen, zal er een aanzienlijke afname zijn van de geluidsoverlast, waardoor een rustigere en aangenamere omgeving ontstaat voor degenen die binnen een warme maaltijd eten.

De financiering voor dit project komt deels voort uit de opbrengst van verschillende schoolactiviteiten, waaronder een succesvolle spaghettiverkoop en het jaarlijkse schoolfeest. Het enthousiasme van zowel leerlingen, leerkrachten als ouders heeft ook bijgedragen aan het succes van de fondsenwerving en het draagvlak voor deze vernieuwing.

Dankzij de steun van het katholiek onderwijs ontvingen we bovendien een subsidie van 2500 euro, die volledig wordt ingezet voor de aanschaf van materiaal ter bevordering van outdoor learning. Deze extra impuls zal de school in staat stellen om nog meer mogelijkheden te creëren voor interactief en betrokken leren in de buitenlucht.

Met de geplande uitvoering van de werken in de eerste week van de paasvakantie, kijken we reikhalzend uit naar de nieuwe mogelijkheden dat deze verandering met zich mee zal brengen.  Een stapje dichter bij onze vernieuwde schoolvisie.